Marokkaanse kikkererwten spinazie soep ♥
In mei 2014 bezocht ik Magisch Marokko. Ik verblijf samen met mijn moeder en tante bij Salama Ayurveda, een bijzondere plekje in Marokko midden in het National park Toubkal. Dit kleine intieme resort ligt zo’n drie kwartier van Marrakech. De omringende bergen bieden een overweldigend stuk natuur in combinatie met een traditionele cultuur waarin oude gebruiken van gezonde voeding, contact met de aarde, een gevoel voor mystiek en een spirituele connectie nog tastbaar zijn.
Marokko is een land met vele gezichten, levendigheid, argan olie, tradities en vrije geesten, kleurrijke souks, een gastvrije bevolking, geurige tajines, ezeltjes, handelsgeest, oude ambachten en vredige valleien.
In het eigen restaurant met panoramisch uitzicht over de groene vallei genieten we ’s avonds van overheerlijke maaltijden vaak in een traditionele tajine geserveerd. Wat de Marokkaanse keuken uniek maakt zijn de vele invloeden van o.a. de Arabieren, de Berbers en de Moren. Bij Salama Ayurveda worden uitsluitend biologische en lokale ingrediënten gebruikt en wow dat proef je, wat een rijke en volle smaken!
Aan de slag!
- Bak de ui en de knoflook in wat olie in een soeppan.
- Na 3-4 minuten voeg je alle kruiden toe. Bak dit 1 minuutje mee.
- Zeef de kikkererwten en vang van 2 blikken het vocht op in een kom.
- Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, kikkererwtenvocht, 750 ml water en abrikozen toe. Breng licht aan de kook en laat 5 minuutjes koken.
- Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie en 2 grote handen kikkererwten toe aan de soep. Pureer dit met een blender of een staafmixer.
- Proef de soep en voeg eventueel nog wat kruiden of water toe.
- Roer de rest van de kikkererwten erdoor voor een ‘bite’ en serveer met soja yoghurt, citroensap en een takje koriander.