'Breathe it all in Love it all out'

We leven in een drukke en snelle wereld waarin we vooral te maken hebben met actieve energie. Werk, gezin, opleiding, uitgaan, gezelligheid, sporten, social media en ga zo maar door.. Naast deze vurige Yang energie die snel, actief en dynamisch is, heb je ook een gezonde dosis Yin energie nodig die veel rustiger, zachter, meer rustgevend en meer verstillend is. Yin & Yang horen in balans te zijn.

Wat vaak gebeurt is dat we geneigd zijn om in die actieve flow te blijven en ook in onze vrije tijd te kiezen voor actieve sporten en activiteiten. Als je kiest voor een yogales dan zal dit vaak een actieve vorm van yoga zijn zoals Vinyasa Flow of Ashtanga. Maar juist in deze tijd geloof ik heel erg in de kracht van Yin Yoga, een heel rustige vorm van yoga waar je soms wel 3-5 minuten in de houding blijft zitten of liggen. Dit biedt ruimte voor vertraging en is daarom een mooie tegenhanger van onze drukke levensstijl die vaak erg yang georiënteerd is. Omdat we onze spieren tijdens deze vorm van yoga juist ontspannen in plaats van aanspannen werken we op bindweefsel niveau. Je zult aan den lijve ondervinden dat dit stress-reducerend werkt, het verhoogd de doorbloeding en je voelt je na afloop fitaler, meer ontspannen, geaard en in balans. Een heel mooie practice om letterlijk pauze te nemen om diep te ademen, contact te maken met je lichaam en van binnenuit te voelen wat je nodig hebt.

Yoga & Meditatie

Yoga en meditatie maken ruimte voor stilte en bewustwording waardoor je meer verbinding kunt ervaren. Als je geen verbinding hebt met wie je in essentie bent, moeilijk contact kunt maken met je eigen gevoel, dan is het ook lastig om echte verbindingen te maken met de wereld om je heen. Door het beoefenen van yoga en meditatie creëer je ruimte voor observatie, leer je om vanuit je hoofd terug naar je hart te reizen. Misschien wel de meest avontuurlijke en zonder twijfel de belangrijkste reis van je leven! Je traint een evenwichtige geest vol liefde en mededogen. Naar jezelf maar ook naar je omgeving. Iedere dag opnieuw, op je yogamat en meditatie kussen, maar juist ook wanneer je daar vanaf stapt.

Om mijn eigen positieve ervaringen met yoga en meditatie te kunnen delen volgde ik diverse 10-daagse Vipassana meditatie trainingen onder begeleiding van S.N. Goenka. Daarnaast volgde ik de Vinyasa Flow Teacher training bij Yoga Garden. Mijn teachers waren Anat Geiger, Marcel van der Vis en Johan Noorloos. Aanvullend volgde ik een Yin Yoga training bij José de Groot. Sinds 2014 geeft ik met ontzettend veel plezier yogalessen op verschillende locaties in Amsterdam en omgeving.  Om mijn kennis en ervaring te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig yogalessen, workshops en retraites in binnen- en buitenland.

De Kracht van Yin Yoga