Rooster

Fitstudio Waterland Monnickendam

Sport je bij Fit Studio Waterland dan ben je hoogstwaarschijnlijk veel met Yang energie bezig, wat enorm goed voor je is! Maar naast deze vurige energie die vaak snel, actief en dynamisch is, heb je ook Yin energie nodig die veel rustiger, zachter, meer rustgevend en meer verstillend is. Yin & Yang horen in balans te zijn.

Graag laat ik je kennis maken met Yin Yoga. Een hele rustige vorm van yoga waar je soms wel 3-5 minuten in de houding blijft zitten of liggen. Dit geeft ruimte voor vertraging en is daarom een mooie tegenhanger van onze drukke levensstijl die vaak erg yang georiënteerd is. Omdat we onze spieren tijdens deze vorm van yoga juist ontspannen in plaats van aanspannen werken we op bindweefsel niveau. Je zult aan den lijve ondervinden dat dit stress-reducerend werkt, het verhoogd de doorbloeding en je voelt je jonger!

Nieuwsgierig? Kom gerust een keer meedoen, vanaf 8 december geef ik bij Fit Studio Waterland 6 lessen ‘Kennismaken met Yin Yoga’. Een hele mooie practice om het jaar bewust af te sluiten en van binnenuit te voelen wat je nodig hebt om fit & happy het nieuwe jaar te starten. Yin Yoga is voor iedereen, je bent van harte welkom!

Vrijdagochtend 8 december 11.45 – 13.00 Yin Yoga
Vrijdagochtend 22 december 11.45 – 13.00 Yin Yoga
Vrijdagochtend 29 december 11.45 – 13.00 Yin Yoga
Vrijdagochtend 5 januari 11.45 – 13.00 Yin Yoga
Vrijdagochtend 12 januari 11.45 – 13.00 Yin Yoga
Vrijdagochtend 19 januari 11.45 – 13.00 Yin Yoga

Yoga & Meditatie

Yoga en meditatie maken ruimte voor stilte en bewustwording waardoor je meer verbinding kunt ervaren. Als je geen verbinding hebt met wie je in essentie bent, moeilijk contact kunt maken met je eigen gevoel, dan is het ook lastig om echte verbindingen te maken met de wereld om je heen. Door het beoefenen van yoga en meditatie creëer je ruimte voor observatie, leer je om vanuit je hoofd terug naar je hart te reizen. Misschien wel de langste reis van je leven. Je traint een evenwichtige geest vol liefde en mededogen. Naar jezelf maar ook naar je omgeving. Iedere dag opnieuw, op je yogamat en meditatie kussen, maar juist ook wanneer je daar vanaf stapt.

“Breathe it all in. Love it all out!”

Om mijn eigen positieve ervaringen met yoga en meditatie te kunnen delen volgde ik diverse 10-daagse Vipassana meditatie trainingen onder begeleiding van S.N. Goenka. Daarnaast volgde ik de Vinyasa Flow Teacher training bij Yoga Garden. Mijn teachers waren Anat Geiger, Marcel van der Vis en Johan Noorloos. Aanvullend volgde ik een Yin Yoga training bij José de Groot. Sinds 2014 geeft ik met ontzettend veel plezier yogalessen op verschillende locaties in Amsterdam en omgeving (o.a. bij Tula-Amsterdam, Delight Yoga in Amsterdam en Yogaways Monnickendam).  Om mijn kennis en ervaring te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig yogalessen, workshops en retraites in binnen- en buitenland.

Ik denk graag met je mee, bel of mail gerust voor advies of kom persoonlijk kennis maken tijdens één van mijn lessen bij Delight Yoga in Amsterdam of YogaWays in Monnickendam.

Delight Yoga studio de Clercqstraat Amsterdam