Simpel - Gezond - (H) eerlijk!

De ‘retreat wereld’ is absoluut voorloper op het gebied van healthy food. Bijna 7 jaar werkte ik als retreat adviseur voor Happy Soul Travel en bezocht ik vele prachtige retreatlocaties waar ik regelmatig als deelnemer mocht proeven van verrassende vegetarische maaltijden die ons werden voorgeschoteld. Vol bewondering keek ik naar de chef’s die iedere keer opnieuw inspirerende creaties presenteerde, wat een feest voor mijn zintuigen! Wat me vooral ook opviel was het positieve en soms zelfs bijna magische effect hiervan op de andere deelnemers. Voeding is een eerste levensbehoefte, het zorgt voor verbinding, ontspanning en plezier. Mijn interesse voor gezonde voeding is tijdens deze periode steeds meer gegroeid. Door het besef dat voeding enorm veel invloed heeft op hoe je je voelt – zowel geestelijk als lichamelijk – ging ik op zoek naar een gezonde balans tussen genieten en verantwoord eten zonder dogmatisch te worden. Het is een zoektocht die je misschien wel herkent en die soms best ingewikkeld is, zeker in deze tijd waarin zoveel gezegd en beweert wordt over wat wel of juist niet gezond zou zijn. Het geheim? Er is geen geheim, luister gewoon goed naar jezelf. De kunst is om jouw eigen weg te vinden, uiteindelijk ben jij degene die het beste weet wat voor jou werkt. Durf naar je intuïtie te luisteren en je eigen weg in te slaan.

Om mensen te kunnen inspireren en uit te nodigen om met meer aandacht naar hun eigen voedingspatroon te kijken besloot ik de opleiding Vip Health & Nutrition te volgen, een vegetarische koksopleiding die ik in 2019 met trots heb afgerond. Inmiddels werk ik met ontzettend veel plezier en passie als Freelance Plant Based Chef tijdens retreats in zowel binnen- als buitenland voor o.a. Synthesis & Retreat Yourself.

Veel deelnemers vragen tijdens retreats om de receptuur van de maaltijden en baksels die ze geproefd hebben. Daarom deel ik via deze website alvast een kleine selectie van een aantal favorieten die ik binnenkort verder zal uitbreiden ♡ Alle recepten zijn bereid met een flinke dosis liefde & aandacht (dus niet vergeten toe te voegen ?), maar zónder dierlijke producten, gluten, geraffineerde suikers en soja-producten. Voor mij is het belangrijk om te weten waarom ik bepaalde keuzes maak en wat de gevolgen daarvan zijn. Om na te denken en te onderzoeken waar producten vandaan komen, welke foodprint ze achterlaten en of ze op een eerlijke & duurzame manier in de schappen terecht gekomen zijn. Samen kunnen we verschil maken.

Feed Your Soul. Be Happy! ?

Volg mij ook op Facebook en Instagram voor meer inspiratie & recepten!