Soulplaces

No dairy, No sugar, Superfood, Vegan

Published: 19 februari 2017

Chiapudding met kaki fruit ♥

Daar hebben we weer zo’n so called Superfood, Chiazaad. Superfood vanwege het hoge gehalte aan vitamines, vezels, mineralen en eiwitten. Dit mooie oeroude zwarte zaadje dat op maanzaad lijkt komt oorspronkelijk uit Mexico en Guatemala en werd duizenden jaren geleden al geteeld door de Maya’s en de Azteken en gebruikt als medicijn en voedsel. Krijgers zouden deze zaadjes gebruiken als energieboost om hun uithoudingsvermogen te vergroten en om de opbouw van spieren en weefsels in hun lichaam te bevorderen door de eiwitten die deze zaadjes bevatten. Ook zorgt chiazaad voor een goede absorptie van calcium en is het een belangrijke bron van omega 3-verzuren. Dit gezonde onverzadigde vetzuur werkt sterk ontstekingsremmend voor je lichaam waardoor de kans op het krijgen van hart- en vaatziektes fors naar beneden kan worden gebracht en ook helpt dit vetzuur om je hormonen in balans te houden.

“Chiazaad is een natuurlijk product dat geen toevoegingen bevat, dus ideaal om te gebruiken als ontbijt om je dag super gezond en energiek te beginnen!”

De zaadjes kunnen 8-10 x hun eigen gewicht aan vocht opnemen en worden een beetje jelly wanneer je vocht aan ze toevoegt. Het toevoegen van chiazaad aan je dieet is natuurlijk alleen nuttig als aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon, maar dat spreekt voor zich. Je kunt de pudding zo’n dag of 4 in de koelkast bewaren, dus wees creatief om iedere ochtend weer een nieuw feestje van je ontbijt te maken. Bouw de pudding bijvoorbeeld op in laagjes met vers seizoensfruit, suikvrije jam, tahin, zaadjes, noten, kokossnippers of de prachtige kaki vrucht.

Aan de slag!

  1. Doe de amandelmelk, bananen en vanille extract in een blender en laat de blender draaien tot er een gladde substantie is ontstaan.
  2. Voeg de chia zaadjes toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  3. Dek de kom af met plastic folie en laat de pudding een nacht in de koelkast opstijven.
  4. Snijd het kaki fruit in kleine stukjes.
  5. Verdeel de pudding over 4 kommetjes en garneer met de stukjes kaki fruit, het amandelschaafsel en besprenkel eventueel met agave siroop.

No dairy, No sugar, Superfood, Vegan

Published: 19 februari 2017

Categories

Benodigde ingrediënten

Amandelmelk (ongezoet) 250 ml * Rijpe bananen 1st Natuurlijk vanille extract 2 tl * Chia zaadjes 40 gr * Kaki fruit 2 st * Amandel schaafsel handje * Agave siroop (optioneel)

Bereidingstijd

10 minuten

Porties

6 porties

Saskia's Tip

Behalve deze pudding als ontbijt te gebruiken, kun je haar ook zeker als toetje serveren.