Soulplaces

Gluten free, No dairy, No refined sugar, Vegan

Published: 20 februari 2017

Healthy chocolate mousse ♥

D it toetje heeft een uniek ingrediënt als het gaat om desserts, namelijk avocado. Ik ben dol op de smaak en textuur van avocado’s; zoet, een beetje boter- en nootachtig met een rijke, romige structuur die bij dit toetje mooi van pas komt. Maar wist je dat een avocado een indrukwekkende voedingswaarde heeft? Ze bevatten meer eiwitten dan andere fruitsoorten en zijn rijk aan gezonde vetten, vezels, mineralen en belangrijke vitamines zoals vitamine B5, B6 en C. De krachtige antioxidanten in avocado kunnen ontstekingen in je lichaam helpen voorkomen en je huid wordt ook nog eens gevoed en zal meer stralen. Door de gezonde vetten en het lage suikergehalte in een avocado, helpt de vrucht bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel wat voorkomt dat je na het eten van deze mousse nog een (vr)eetbui krijgt.
Top toetje dus! 🙂

“Ben je zwanger? Neem dan gerust een extra portie. Een halve avocado geeft al bijna een kwart van de aanbevolen dagelijkse inname foliumzuur (vitamine B11). Het foliumzuur in avocado ondersteunt de productie van verschillende belangrijke ‘happy’ hormonen, zoals serotonine en dopamine.”

Combineer deze heerlijk dikke, romige, fluweelachtige mousse met rijp fruit en you will be in heaven…

Aan de slag!

  • Meng alle ingrediënten in een blender tot een dikke romige mouse
  • Verdeel de mousse over schaaltjes of glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met zacht rood fruit dat een mooi contrast geeft met de donkerbruine kleur van de mousse zoals frambozen, bramen of bosbessen. Wat kokos snippers, een muntblaadje en zonnebloempitjes staan ook mooi fris. It’s all about the presentation, zeker ook wanneer je deze overheerlijke mousse voor jezelf maakt!

Gluten free, No dairy, No refined sugar, Vegan

Published: 20 februari 2017

Categories

Ingrediënten

2 rijpe (!) bananen * 2 rijpe (!) avocado’s * 4 eetlepels raw organic cacao poeder * Snufje zeezout * Kokosmelk 200 ml Agave siroop scheutje * Vanille extract (biologisch) 2tl * Zacht rood fruit

Bereidingstijd

10 minuten

Porties

Voor 4 personen

Saskia's Tip

Zijn je avocado’s niet rijp genoeg doe ze dan samen met een paar rijpe bananen een nacht in een afgesloten zak. Last minute rescue: leg de onrijpe avocado’s in de voorverwarmde oven op 50 graden en check regelmatig of ze al wat zachter worden. Dit werkt echt! :)