Soulplaces

No dairy, No sugar, Vegan

Published: 21 februari 2017

Pompoen Superfoodsoep ♥

Vanuit mijn enthousiasme over de effecten van gezonde maaltijden die ik tijdens diverse retreats merkte, ontstond de wens om zelf ook op deze manier voor groepen te gaan koken. Om mijn eigen positieve ervaringen te delen en om mensen te inspireren en in beweging te brengen om met meer aandacht naar hun eigen voedingspatroon te kijken. In 2016 kwam deze wens uit en ben ik met ontzettend veel plezier en liefde begonnen als chef culinair tijdens Mindfulness weekenden in Friesland.

“Werken met lokale & biologische producten is ieder weekend weer een feestje. Op de fiets bij de bio boer langs om de beste producten uit te zoeken is één van de vele leuke herinneringen die ik heb aan afgelopen jaar.”

Eén van mijn persoonlijke favoriete recepten is de pompoensoep die ik al jaren voor familie en vrienden maak. Pompoen is een supergezonde groente en zit vooral boordevol vitamine A. Er zijn maar weinig groenten die zoveel verschillende vitaminen (B, C, E) en mineralen in zulke hoge hoeveelheden bevatten. Pompoen is misschien wel de goedkoopste superfood die er bestaat en wordt door de aanwezigheid van omega3-vetten ook wel brainfood genoemd. Een hele rijke en ondersteunende soep tijdens het Mindfulness weekend dus, maar ook gewoon ongelofelijk lekker!!

AAN DE SLAG!

  1. Was de schil van de biologische pompoen goed onder heet water met een schuursponsje.
  2. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitjes. Hak de pompoen in stukken van ongeveer 5 cm. Doe het zelfde met de wortels.
  3. Maak ook de prei, ui, gember en knoflook schoon en snijd in kleine stukken.
  4. Fruit de prei, ui, gember en knoflook in kokosolie in een grote soeppan.
  5. Voeg de pompoen en wortels toe en vul de pan met (kokend) water zodat de stukken pompoen net onder water staan. Iets meer water voor een dunnere variant. Voeg ook de bouillonblokjes toe.
  6. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken. Na ongeveer 25 minuten is de pompoen gaar, controleer even door met een vork in de pompoen te prikken.
  7. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer in de pan tot een gladde soep. Wanneer je van een ‘bite’ in je soep houdt, voeg het preimengsel dan pas toe nadat je de soep gepureerd hebt.
  8. Voeg de kokosmelk en kerriepoeder (naar smaak) toe.

No dairy, No sugar, Vegan

Published: 21 februari 2017

Categories

Ingrediënten

Biologische pompoen 1st * Wortels 4st * Prei 1st * Uien 2st Knoflook 3 tenen * Kokosmelk 1 blik * Kokos olie 1el * Gember * Kerriepoeder 3tl * Bouillonblok 3st

Bereidingstijd

40 minuten

Porties

Ongeveer 8 koppen soep afhankelijk van de inhoud van de pompoen en hoeveelheid toegevoegd water.

Saskia's Tip

Ben je alleen thuis, maak dan dezelfde hoeveelheid soep en bereid er de rest van de week verschillende gerechten mee. Bijvoorbeeld eerst een maaltijdsoep, dan een curry saus met rijst en als je nog wat over hebt een lekker pastasaus. De soep wordt iets dikker en alleen maar lekkerder wanneer je haar een dag of 2 laat staan. Meer water en verse ingrediënten toevoegen kan natuurlijk altijd voor iets meer variatie. "Lekker ite" :)