Soulplaces

Waterland Warrior

Vorige week liep ik voor de laatste keer mijn vertrouwde hardlooprondje van Monnickendam door de weilanden naar Overleek en weer terug. Hoe vaak zal ik dit rondje gelopen hebben, 3 jaar lang zo’n 2x per week. En nooit was het saai, integendeel! De verschillende seizoenen met hun wisselende weersomstandigheden, de trekvogels ieder met hun eigen ritme om neer te strijken en weer te vertrekken naar verre oorden. Ik rende langs koeien op het land, langs trotse zwanen met hun kroos, langs dartelende lammetjes begin maart. Ik rende de ondergaande zon tegemoet die de lucht in vuur en vlam zette, onder blauwe luchten op heldere winterdagen en door optrekkende mist in de vroege ochtend met in de verte de vage contouren van de kerktoren van Monnickendam. Alles continue aan verandering onderhevig net als ik. Soms had ik de wind in mijn rug en deed ik het rondje fluitend zonder enige moeite en waande ik mezelf onuitputtelijk zo niet onsterfelijk. Dan weer hingen er grote donderwolken boven mijn hoofd en raakte ik soms zo verstrikt in mijn beperkende en ingezoomde gedachten dat ik hyperventilerend in de berm naar lucht stond te happen.. Nee saai was het nooit. Dankbaarheid voel ik voor deze enorm fijne ‘uitlaatplek’ die me op moeilijke momenten ruimte en inzichten gaf en me op andere momenten intens liet genieten van immense schoonheid in en om mij heen.

‘Jezelf kennen als het Zijn onder de denker, de Stilte onder de mentale ruis, de Liefde en Vreugde onder de pijn, is: Vrijheid. Verlossing. Verlichting.’ – Eckhart Tolle.

Asana: Warrior I/Krijger, ofwel Virabhadrasana. Een krachtige staande houding die gaat om de innerlijke Krijger en het innerlijke gevecht zoals in de Bhagavad-Gita heel mooi staat beschreven. Deze houding opent je borstkas waardoor je dieper kunt ademhalen. Hij stimuleert de geest, verbetert je focus & concentratie, vergroot je wilskracht en verminderd rusteloosheid. Door deze houding regelmatig met aandacht te doen voel je je krachtig en meer in balans ?

Foto met dank aan een spontane ontmoeting met natuurfotograaf Arend Pouwels.