Soulplaces

Winterse Wellness rituelen

Vandaag is het 21 december, Winter! De overgang naar de wintertijd is een bijzondere periode. De natuur trekt zich terug, keert meer naar binnen. Dieren gaan letterlijk in winterslaap na een drukke periode van verzamelen, zorg & voorbereiden. Instinctief doen wij dat ook, zodra de dagen korter en kouder worden haasten ook wij terug naar onze warme holletjes, stoken onze haard warm, voeden ons met comfort food en slapen langer. We vieren feestdagen en rituelen met elkaar om ons verbonden te voelen, om voor elkaar te zorgen, om tijdens de donkere koude dagen toch licht en levensvreugde te ervaren!

Hoe bereid jij je voor op de winter? Heb je bewust de tijd genomen om in te tunen op het nieuwe seizoen? Om goed te kunnen luisteren naar wat jij nodig hebt tijdens deze nieuwe omstandigheden is het belangrijk om stilte uit te nodigen. Zodat je van binnenuit kunt voelen waar body & mind om vragen. Daarom gaf ik mij onlangs op voor het ‘Reset yourself op Blijburg’ arrangement bij de Kapel van Blijburg in Amsterdam. Een middag die al mijn verwachtingen overtrof! ✨

Een jaarlijks winterritueel waar je ongelofelijk blij van wordt. Een hartverwarmende reis voor een klein exclusief gezelschap.

Door de professionele en inspirerende begeleiding van yoga docente Afke Reijenga & Blanca Wennekes begon de middag met een verrassende yoga & ademles waarbij de essentie van verbinding met jezelf en elkaar direct voelbaar was. De aansluitende zweethut ceremonie onder begeleiding van Jan Albert de Jonge, was op z’n minst indrukwekkend te noemen. En eerlijk is eerlijk, ook best een beetje spannend door de voelbare oerkracht van het meditatieve ritme van de drums en de steeds warmer wordende zweethut door onze gloeiende ‘ancestors’..

Om onze verhitte lijven af te koelen kon een verfrissende duik in het IJmeer niet uitblijven – brrrrrr – om ons vervolgens neer te vlijen op warme schapendekens in de hippie tipi tent. Wegdromend bij het behagelijke vuur met een dampende kop soep in de hand. En zoals de hele middag boven verwachting en bijzonder verliep, sloten we deze magische dag af met ‘Songs for the Soul’ door Lex Empress en Gillian Baracs. Een magische ervaring die werkelijk met geen pen te beschrijven valt. Wonderlijk. Niet in woorden te vatten, ja wel door Lex.

De volgende editie zal in de lente zijn. Don’t miss it!

Liefs Saskia

 ❄ Winter will come, so get ready! ❄