Soulplaces

Ik neem je mee naar Portugal!

Ik reis dit keer naar de Zuidelijke Algarve van Portugal. Eén van Happy Soul Travel’s meest populaire bestemmingen o.a. vanwege de vele retreat mogelijkheden. We bieden Yoga & Surfweken, Yoga & Detox programma’s, Yoga Retreats, een familiebestemming en ook speciale Yin & Yang yogaweken aan. Tijd om een kijkje te gaan nemen dus!

Ik start mijn verblijf bij Monte Rosa, een landelijk gelegen familie accommodatie vlakbij het gezellige Lagos. Hoewel ik mezelf voorgenomen heb om veel te ondernemen deze eerste dagen, zie ik mezelf van hangmat naar hangmat verplaatsen en doe ik de hele dag weinig tot niets. Heerlijk! Deze locatie nodigt uit om te ademen, om spontaan aan een yoga les mee te doen, een praatje te maken met andere gasten of te mediteren onder de eucalyptusbomen. Ook voor gezinnen met kids is deze locatie een absolute aanrader! Eigenaren Theo en Sandra organiseren gezellige BBQ’s, het strand is niet ver weg en er zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving.

Na een aantal dagen reis ik verder naar mijn volgende adres, Quinta das Pedras nabij Salema. Samen met een groep gezellige Happy Soul ladies verblijf ik de komende week in deze villa waar we enorm in de watten worden gelegd door het geweldige team van Diana Jost. Het is even slikken wanneer de gong ons de eerste ochtend om 7 uur wekt, maar zodra Lauren ons de meditatie in begeleid ervaren we hoe fijn het is om de dag op deze manier te starten. We brengen heel wat uurtjes met Lauren door op het yogadek en behalve de asana practice is er veel aandacht voor pranayama en meditatie. De honden van Diana vergezellen ons standaard tijdens de savasana wat hilarische momenten oplevert en haar baby Liam is uitblinker in happy baby pose!

Elke maaltijd is weer een feestje gevarieerd, gezond en met zoveel liefde bereid! Om de ontspanning helemaal compleet te maken staat er de gehele week een top team ter beschikking voor Shiatsu behandelingen, tarot leggingen en diverse massages.

Tijdens mijn verblijf ontmoet ik ook Jenny & Igor, twee zeer bijzondere en getalenteerde yogi’s die samen inspirerende retreats en behandelingen aanbieden bij Vale da Lama, een schitterend Eco Resort in de westelijke Algarve. Het Resort biedt comfort binnen een landelijke sfeer en wordt gerund door een community die je graag deelgenoot maakt van hun leefstijl dichtbij de natuur. Biologische maaltijden, een zoutwater zwembad, ruime kamers en uitnodigende hangmatten maken je verblijf hier onvergetelijk.

Met een Happy Soul,

Saskia