Soulplaces

“Purpose in life” – Pyreneeën

De kracht van Happy Soul Travel is dat wij de locaties die wij aanbieden regelmatig zelf bezoeken, zodat we onze reizigers uit eigen ervaring kunnen adviseren en begeleiden naar juist die ene plek waar je precies vindt wat je op dat moment nodig hebt. Dit keer bezoek ik La Borde Blanque, een vrij gelegen authentiek Frans landhuis gelegen op een 5 ha. groot landgoed aan de voet van de Pyreneeën. Ik neem je graag mee op mijn innerlijke ontdekkingsreis op zoek naar mijn ‘purpose in life’.

De komende 10-dagen doe ik mee aan één van de vijf Yoga & Meditatie Intensive modules, begeleidt door Elleke van Kraalingen en Pieter Hiemstra. Twee bijzondere mensen die hun wens om een plek voor ontmoeting en verstilling te creëren gerealiseerd hebben op dit schitterende landgoed gelegen aan het prachtige meer Lac Montbel. Zij bieden yoga vakanties en yoga opleidingen aan.

Tijdens de module die ik volg (onderdeel van de Internationale Raja Yoga & Meditatie Docenten Opleiding) bestuderen we de Bhagavad Gita, ook wel de Bijbel van de yogi’s genoemd. ’s Ochtends ligt het accent op actieve, krachtige asana’s. Terwijl we ons lichaam strekken en warm maken horen we de vrolijke stem van dochter Vivian op de achtergrond die met haar nieuwe pup Hatsie in de tuin speelt. Na de ochtend yoga les behandelen we een hoofdstuk uit de Bhagavad Gita. Ook krijgen we een huiswerkopdracht voor die dag mee. Tijdens de avond sessies besteden we aandacht aan meer verstilde en meditatieve vormen van yoga. Elleke straalt een enorme rust uit en weet het intensieve programma licht te houden met haar giechelende lach, zachte stem en luchtige humor.

We worden enorm verwend door de geweldige kookkunsten van de Nederlandse Marianne. Zij gooide twee jaar geleden het roer om en besloot haar baan als biologie docente op te geven voor haar passie koken. Ze leidt nu een rustig leven met haar liefdes in een klein dorpje verderop. Een inspirerende en onmisbare energie op het landgoed. Marianne begeleidt ook de wandelingen tijdens de Yoga, Natuur en Wandelreizen die georganiseerd worden. De omgeving is adembenemend mooi en de wandelmogelijkheden zijn oneindig!

Tussen de lessen door ontspant de zon mijn lichaam en de meditaties geven rust in m’n hoofd. Door even uit die sneltrein van mijn dagelijkse leven te stappen komt er ruimte om te reflecteren. Waarom doe ik de dingen die ik doe, maak ik de keuzes die ik maak. Hoe komt het dat ik steeds het contact met mezelf weer kwijt lijk te raken en ik soms zo weinig energie heb. Ik verslind de pagina’s van de Bhagavad Gita en krijg steeds meer antwoorden op de alles samenvattende vraag: ‘Wat is mijn ‘purpose’ in dit leven, wat is mijn essentie. Om daar een antwoord op te krijgen is alleen lezen niet genoeg. Verbinding maken met je hart geeft je alle antwoorden. En dát oefenen we tijdens de meditaties met Elleke die ons op haar eigen unieke wijze naar plekken weet te begeleiden waar ik nog niet eerder geweest ben.

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us” – Nelson Mandela

Na 10 dagen verblijf op dit schitterende Franse landgoed, met al haar mooie mensen, dieren, natuur en energie voel ik weer verbinding met mijn hart, met mijn essentie. Verbinden. Verbinden met mezelf. Verbinden met anderen. Anderen verbinden met zichzelf. Mensen met elkaar verbinden. Yoga betekent verbinden. Yoga verbindt lichaam en geest. Yoga beoefenen en yoga les geven helpt mij om bij mijn essentie te blijven. Iedere dag opnieuw.

Lieve Pieter en Elleke, dank jullie wel voor jullie enorme liefde en inspiratie _/\_

Wil je meer lezen over de Yoga en Meditatie vakanties in Frankrijk, lees dan verder op Happy Soul Travel.