Soulplaces

Verbinden met de elementen – Yoga op strand Hemmeland

We kijken terug op een fantastische zomer seizoen op strand Hemmeland! Wat hebben we genoten van jullie enthousiaste opkomst, de zon die toch opvallend vaak scheen tijdens de lessen (call it magic..), het ontmoeten van heel veel nieuwe yogi’s en het samen buiten spelen!

Toen Ingvild Molenaar – YogaWays Monnickendam – mij vroeg of ik part of the team wilde zijn voor het geven van de buiten zomer lessen hoefde ik daar geen minuut over na te denken. Natuurlijk, niets fijner dan mijn eigen positieve ervaringen met yoga en meditatie te kunnen delen en dan ook nog eens op het mooiste plekje van Waterland! Samen met Ingvild, Maja en Bas hebben we de afgelopen 3 maanden meer dan 20 buitenlessen gegeven op de woensdagavonden en zaterdagochtenden. We konden zelfs vanwege de heerlijke nazomer dagen en jullie fantastische opkomst in september doorgaan!

“Grassprietjes tussen onze tenen, de ochtend zon op ons gezicht, het geluid van kabbelende golfjes die aanspoelen op het strand en het vrolijke gekwetter van de vogels in de bomen om ons heen..”

Het was voor mij een seizoen vol magische momenten, met name door onze zintuigen open te zetten, ruis te laten verdwijnen en samen te oefenen om echt in het moment te zijn. Een scherpe waarnemende geest te oefenen. Ook heb ik enorm genoten om na afloop van de les samen nog een kopje thee te drinken, ervaringen uit te wisselen, maar ook om jullie persoonlijk beter te leren kennen. Monnickendam is daardoor weer een beetje meer als nieuw thuis gaan voelen.

Inmiddels is de herfst toegetreden. Blaadjes waaien van de bomen. Bedekken het zand van Hemmeland. Levenssappen trekken zich terug naar de wortels van de bomen en ook wij trekken ons weer meer terug naar binnen wanneer de donkere wolken en eerste heftige regenbuien over Monnickendam trekken. Een periode om het binnen weer gezellig te maken, de openhaard aan te steken, maar ook om regelmatig je lichaam flink in beweging te zetten, gezond & fit te houden in de flow.

Tot volgend jaar!

Liefs Saskia